• info@marcosmesa.com

Exposició Doble Espai al Museu del Llibre de Burgos

Exposició Doble Espai al Museu del Llibre de Burgos

Arqueología poéticaL’exposició de poesia visual-fotografia s’anomena “Arqueologia poètica” de l’artista Burgalès Marcos Mesa. És una iniciativa del Museu del Llibre Fadrique de Basilea de Burgos anomenada “Doble Espai“, que consisteix a complementar espais del museu amb petites micro exposicions d’artistes de la ciutat. En aquest cas, l’exposició Arqueologia Poètica és una mostra de diverses peces fotogràfiques sobre alumini i metacrilat. Les composicions es componen d’objectes “trobats” de naturalesa metàl·lica. L’exposició és una extensió del projecte “Poemes de metall” constituïda amb fotografies de poemes-objecte.

 Marcos Mesa és Llicenciat en Belles Arts i Màster en Disseny gràfic editorial, amb especialització en direcció d’art. Les seves primeres fotografies d’objectes les realitza a Barcelona, treballant diversos anys com a fotògraf de productes per a catàlegs comercials en un estudi de fotografia dedicat al disseny industrial.

El poema visual és un gènere artístic que va tenir com a precursor Joan Brossa, tot i que es pot datar el seu origen en corrents artístics anteriors com les Avantguardes, el Dadaisme i el Surrealisme.

Es basa en l’artifici o la metàfora visual. Actualment, podem veure poemes visuals de forma habitual en mitjans gràfics i en publicitat.

 
mm
mm

Leave a Comment